J/112E

j/112E

De J/112E is snel. Hoe snel? Hoewel ze primair ontworpen was voor “sport cruising”, heeft ze in de races waarin ze meegedaan heeft in zowel Europa als Amerika het nodige zilverwerk gewonnen.

36ft is de magische maat in de J/Boats line-up. Met haar ruime twee-cabin interieurplan en een comfortabele, ergonomische cockpit, is de J/112E zeer geschikt voor zowel de jaarlijkse cruise als voor een snelle sprint. Veelzijdigheid in bootontwerp betekent niet een boot maken die zoveel mogelijk kan, maar een ontwerpen die dit kan doen over een grote range van condities, zowel met wind mee als met wind tegen.

Eigenaren zeilen met hun J’s al jaren offshore en hun enthousiaste feedback blijft de inspiratie voor de continue verbetering van ’s werelds meest comfortabele zeilboten. Comfort op zee betekent meer dan goede rugsteunen (welke de J/112 overigens heeft). “Zeil comfort” betekent zeilen zonder stress. Door onder andere een goede zicht vanaf de stuurpositie, snelle toegang tot de belangrijke zeilsystemen om zo ook shorthanded goed te kunnen varen. Een voorspelbare beweging door het water, en een zeer manoeuvreerbare boot, welke het aanleggen eenvoudig maakt. Daarnaast heeft de boot veel handgrepen en voetsteunen, zowel boven- als onderdeks voor een veilige beweging door het schip. De combinatie van het bovenstaande zorgen voor een groot vertrouwen in de boot en verminderen stress. Hierdoor is het uitnodigender om meer en vaker te varen.

Wellicht is dit waarom zeilers van J/boats zo veel op het water te vinden zijn.

Meer informatie over dit model kunt u hier vinden.