NIEUW ** J/121 ** NIEUW

J121

De J/121 is een boot die speciaal bedoeld is voor schippers die geen zin hebben in 1) een grote groep mensen bij elkaar zien te krijgen om een wedstrijdje te zeilen en 2) die op zoek zijn naar iets anders dan de standaard upwind/downwind banen die tegenwoordig veel gezeild worden.

De nieuwe J/121 (uitgesproken als one-two-one) is een 40ft offshore snelheidsmonster dat gezeild kan worden door maximaal 5 van tijdens dagraces of offshoreraces.  Dit is de beste short-handed J/boat ooit. Met de potentie om te winnen bij elke wedstrijd, maar die ook excelleert in dagzeilen en weekenden weg. Dit is een boot, klasse en programma dat regattazeilen herdefinieert als recreatie en gedeeld avontuur met vrienden door minder te focussen op de korte baan wedstrijden. De focus ligt daarentegen op het vereenvoudigen van het leven en het opnieuw in contact komen met de mensen met wie je wilt zeilen, op een boot die onvergelijkbare zeileigenschappen heeft.

Om deze reden heeft de boot een “5-zeilen set-up” met daarin een grootzeil, fok, verwijderbaar stagzeil, om de schakelmomenten met een 5 persoons crew, zo eenvoudig mogelijk te maken, of u nu inshore races doet of lange afstand races. een A-Code 0, of A-zeil A#4 of A#5, kunnen vanaf de boegspriet gaven worden. Om de boot op haar voeten te houden, heeft de ontwerper Al Johnstone een eenvoudig te gebruiken waterballast systeem toegevoegd waarmee 400L water eenvoudig van kant naar kant verplaatst kan worden.

De J/121 is het antwoord voor alle mensen die een prestatieve boot zoeken, met minder bemanning, maar geen concessies willen doen aan hun diversiteit van zeilen, eenvoudig onderhoud zoeken en welke compleet gecertificeerd is om oceanen over te steken en overal op eigen bodem te komen.

De J/121 is een terugkeer naar gedeelde avonturen, het “zeilen-met-vrienden” zeilen en zorgen voor memorabelere en betekenisvollere races dan de standaard korte baan wedstrijden. Dit design slaat de spijker op zijn kop voor zowel bestaande J/Zeilers ook voor nieuwe toetreders in de sport.

Meer informatie over deze boot, kunt u hier vinden.

BewarenBewaren

BewarenBewaren