J/97E

J/97

De ideale boot voor een stel, die ook regelmatig vrienden mee willen nemen.

De sleutel tot het creĆ«ren van een veelzijdige zeilboot, is om gefocust te blijven op de kwaliteit van de zeil ervaring, een kenmerk die door alle J designs gedeeld wordt. De boten zijn gemakkelijk te varen, eenvoudig te hanteren en geven oprecht zeilplezier en hierdoor zorgen ze voor een grotere “zeilwaarde” over de langere termijn dan boten die eerder gebouwd lijken te worden door de nieuwe rating rules of designs die de laatste trends moeten volgen. Vorm volgt functie in elk goed bootontwerp. De J/97E is hier geen uitzondering op.

De J/97E cockpit is gelijk aan de prijswinnende cockpit van de J/111. Ze kenmerkt zich door banken over de volle lengte, met rugsteun, de keuze tussen helmstok of stuurwiel en een open steven. Alle belangrijke trilmogelijkheden liggen binnen direct bereik van de stuurman wat de boot zeer eenvoudig hanteerbaar maakt. Een uitschuifbare boegspriet, gecombineerd met een asymmetrische spinnaker zorgt voor een uitstekende all-round prestaties, zonder dat hier een grote geoefende crew bij hoeft te zijn. De lage VCG kiel zorgt voor een exceptionele stabiliteit aan de wind. Ook is hier zeer gemakkelijk mee te cruisen dankzij de teruglopende kiel en de gematigde diepgang.

Het interieur van de J/97E geeft een uitzonderlijk ruim huiskamer gevoel met ramen die uitkijken over zee. De grote luiken in het dek, de enorme ramen en de grote lichtkoven boven de banken, lijkt het wel of u buiten bent! De ruime kajuit beschikt over 2 banken, een kombuis, een navigatiehoek een gesloten wc achter, een V-bed in de boeg en een eigenaarshut achterin. Opbergruimte voor cruisen bevat onder meer een grote “garage” achter de WC welke ook betreden kan worden door de cockpit zitting.

Meer informatie over dit model, kunt u hier vinden.